vrijdag 8 november 2013

Selfmaid meid

In de vakantie lokte goede vriendin Leen me mee naar een naaiworkshop van Selfmaid in Wilrijk.  Nu ja, workshop is misschien niet het correcte woord. Je mocht zelf een patroontje kiezen. Garen, fournituren, stof en deskundige raad van Peggy en Peggy waren in de prijs van 50€ begrepen. En dit 2 avonden lang! Dit konden we natuurlijk niet laten liggen en wij samen naar Wilrijk.

Dit patroontje lag al een tijdje te blinken in mijn patronenmap. Ik kon niet aan de lokroep weerstaan. Het werd de Tinny Dress van Straight Grain. Een zomerkleedje hoor ik jullie al denken. Ja, een zomerkleedje want in dit druilerige weer moet een mens nu eenmaal dromen van de zon en de zomer. Het voordeel aan dit patroontje is dat er heel wat combinaties mogelijk zijn. Je kan kiezen uit 4 kraagjes, 3 rokdelen en 2 soorten mouwtjes.

Leen en ik doken in de stoffenbakken en Leen wees me op dit leuke zwembandstofje. Ik was onmiddellijk verkocht en het stofje ook. Ik combineerde het met een rood effen katoentje en een paspeltje (of wat had je gedacht?). Noa wou een cirkelrok. Ik ben er geen grote liefhebber van maar soms moet een mens eens toegeven aan de wensen van dochtertje lief. Even stress toen bleek dat de cirkelrok te groot was voor het bovenstuk. (Foutje in het patroon volgens mij want alles werd heel zorgvuldig overgenomen en gecheckt.) Peggy raadde me aan om een beetje te fronsen. Op die manier kregen we de puzzelstukken toch in elkaar gepast.

Het eerste zomerkleedje van 2014 is al klaar ...


2 opmerkingen: