woensdag 23 april 2014

2 weken vakantie = (maar) 2 rokjes ...

De paasvakantie is alweer voorbij. Als lerares in het volwassenenonderwijs kon ik ook lekker lui genieten van 2 weken rust. Ik nam me voor om héél véél te naaien maar onder andere het mooie weer heeft daar een stokje voor gestoken. Klagen hoor je mij in elk geval niet doen. Ik genoot met volle teugen van de zon, onze dochters, bezoekjes van en aan vrienden, uitstapjes en zelfs van een beetje tijd aan mijn naaimachine.

Ik haalde de mosterd  voor het eerste rokje bij Ella & Basiel. Op de facebookpagina zag ik een leuke foto van een rokje verschijnen. Ik moest en zou een exemplaar maken dat op dat rokje leek maar dan wel met een ander stofje en toch net iets anders. Noa dook in de stoffenbak en kwam er met een retrostofje uit. Dat kon ik toch niet weigeren ;-) Ik combineerde het met groene polyester van in Kapellen en rode boordstof. En ja, paspel mocht ook niet ontbreken.


Het tweede rokje is een luiwijvenrokje. Féliz moest als bijtje verkleed zijn op de apotheose van de kleutersportweek. Een zwart T-shirt had ik hier nog ergens in de kast liggen. Daar moest dan natuurlijk nog een bij opkomen. Ik liet mijn Cameo zijn ding doen met wat gele flockfolie. Strijken en klaar! Het rokje ging al even snel. Een simpel geel katoenen A-lijntje met boordstof. Ik ging echter niet voor een combinatie met zwart omdat ze het dan nadien niet echt meer kon dragen. De gestreepte boordstof kocht ik bij Bee KidzzIk naaide er ook nog 2 grote knopen op om het wat speelser te maken en een PASPELTJE!


Ondertussen ben ik al aan mijn volgende project bezig en dat zal héél binnenkort klaar zijn. En neen, het is GEEN rokje!

2 opmerkingen:

  1. Leuke rokjes, leuke blog. Ik volg je!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Allebei zeer mooi! En wat een goed idee met die knopen dat is echt keitof!

    BeantwoordenVerwijderen