woensdag 19 maart 2014

Een opwarmertje!

Ja ja, het is wéér van dat! Ik heb mijn naaimachine terug uit de kast gehaald en de priemen en haakpennen terug opgeborgen. Sorry, ik ben aan't liegen. Ik heb voorlopig enkel mijn overlock op de tafel staan ;-) Om weer in het naairitme te komen koos ik een heel simpel patroon van een tricotrokje van Purperita. Veel heb ik nog niet in tricot gemaakt. Ik grijp altijd maar naar katoen maar dit zag er zo eenvoudig uit dat er weinig of niets fout kon gaan. Doen dus!

Ik liet de meisjes in mijn tricotbak duiken en hun favorietje kiezen. en Féliz koos deze zomerse tricot. Dan op zoek naar boordstof. Voor het rokje van Féliz had ik geen probleem om bijpassende boordstof te vinden.


Noa koos voor een donkerblauwe tricot. Ik had hierbij heel veel bijpassende kleurtjes boordstof maar het was nooit lang genoeg. Ik vroeg raad aan enkele schatten van naaivriendinnen en ze vertelden me dat ik ook gewoon effen tricot kon gebruiken. Zo gezegd, zo gedaan! Ik moet zeggen dat ik het resultaat met de gewone tricot mooier en fijner vind dan met boordstof. De volgende rokjes zullen allemaal met effen tricot worden afgewerkt. Zo gemakkelijk en zo snel klaar. Zaaaalig ...

5 opmerkingen:

 1. Leuk zeg! Al zou ik ook graag eens een aan-foto zien van dit model :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben een beginnende naaister :-) die boordstof heb ik niet in huis... Kan ik dit op een andere manier maken? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoals je in de tekst op de blog kan lezen, kan je de boordstof ook vervangen door effen tricot. Ik vind het resultaat met effen tricot mooier en fijner dan met boordstof. Succes ermee! En bedankt voor je reactie.

   Verwijderen
 3. Heel leuk! Ik vind dat echt een leuk modelletje. Goed dat je die weer even vooraan in mijn geheugen stopte.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel tof! Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd naar een aan-foto.

  BeantwoordenVerwijderen